Sun. Oct 1st, 2023

Еден гест денес “ме стопи”. На 34°С додека чекав автобус кај Тобако2, притрча до мене едно мало девојче и сосема искрено, вешто и сериозно ме праша: Да не сакате малку лимонада да се освежите?

Останав запрепастена. Збунета, со погледот кој луташе час кон неа, час кон улицата да не дојде автобусот, само промрморев: Не, не благодарам.

Само погледнав кон местото каде што се враќаше: мало масиче и уште две девојчиња на 8-9 години седеа по сенка, а покрај нив шишињата и чашките со подготвена лимонада, на готовс, да помогнат на истоштените минувачи.

Не, не, си реков во себе, ова не се случува кај нас!?! Господе боже, сепак има надеж! Во младите е иднината! Браво за тие што ги воспитуваат!

Фејсбук статус на Виолета Цветковска

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10214665677541386&set=a.10200320856249819&type=3

Leave a Reply

Your email address will not be published.