fbpx
1.8 C
Skopje

Американецот, Гркот и Македонецот (Виц)

АКТУЕЛНО

Отишле Американец, Грк и Македонец во поле и се натпреварувале кој може да украде најмногу тикви. Американецот рекол: Јас можам да украдам две! Е како? – го прашале. Тој рекол: Едната тиква во една рака, другата тиква во другата рака. Гркот рекол: Јас можам да украдам три тикви! Како? – го прашале. Тој рекол: Една тиква во една рака, друга тиква во другата рака и третата на стојко.

Македонецот рекол: Јас можам да украдам пет тикви! Сите зачудено го гледаат???!!! Тој рекол: Една тиква во едната рака, друга тиква во другата рака и Гркот на стојко.

Нов виц за Македонец и Грк:

Двајца пријатели, едниот Македонец, другиот Грк, се сретнале на некој саем во Индија.

Гркот сиот радосен што го гледа пријателот по подолго време и тоа на место каде не го очекувал, му вели: „Ех, пријателе мој, колку е мал светот!“

Македонецот на тоа му одговара:

„Не е светот мал пријателе, туку Македонија е голема“.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -