2.8 C
Skopje
Thursday, November 30, 2023

После 20 години брак, сопругата ми кажа дека не ме сака

Тврди дека има разбирање за се низ што поминува неговата сопруга, но се чувствува депресивно и откако му кажала дека не е заљубена во него, размислува дали да ја напушти.

-Мојата сопруга ми кажа дека нејзините чувства кон мене се промениле. И тоа како боли кога некој ќе ви го каже тоа после 20 години брак, сведочи познатата терапевтка Дидре, на која ова и било раскажано од 53-годишен маж.

Открил како неговата сопруга минувала низ тежок период во својот живот, откако и бил дијагностициран рак на кожата, и починале родителите и била во менопауза.

Сите лоши работи се поврзале една по друга, а како што сведочи мажот, тој и една година помладата сопруга долг период веќе не се интимни, а исчезнале и физичките допири.

Тврди дека има разбирање за се низ што минува неговата сопруга, но и тој се чувствува депримирано откако му рекла дека повеќе не е заљубена во него, поради што размислува и да ја напушти.

Дидре го советувала со своето искуство, порачувајќи му дека многу парови кои долг период се заедно го губат њухот, но можно е повторно да се пронајде искра која ќе ги врати старите моменти. Како и секогаш, клуч за успехот и решавање на проблемите е во разговорот еден со друг, за почеток..

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -