Fri. Sep 22nd, 2023

Новинарот на „Ла Верита“ од Италија за порталот „Домовина.је“ открива од каде ги добил материјалите и видеата за случајот „Рекет“. Во интервјуто Гајзер зборува дека со години ја следел ситуацијата во Македонија и заклучил дека меѓународни мрежи се обидуваат да манипулираат со суверена држава за свои интереси.

Доверлив извор во Македонија ми предаде некои документи и видеа што укажуваат на тоа дека специјалната јавна обвинителка Катица Јанева, го рекетирала обвинетиот за корупција, убедувајќи го дека во замена за 8,5 милиони евра може да му обезбеди ослободување, објаснува Гајзер во интервјуто за словенечкиот портал.

Преку моите написи секогаш се обидував да и помогнам на Македонија да избегне вакво понижување, да укажам на погрешните чекори на Европска унија во таа држава и да спречам меѓународните мрежи да создадат од Македонија преседан за манипулирање со една земја и нејзините жители.

2 thought on “Италијанскиот новинар откри од кого ги добил материјалите и видеата за „Рекет“”
  1. I am currently perfecting my thesis on gate.oi, and I found your article, thank you very much, your article gave me a lot of different ideas. But I have some questions, can you help me answer them?

  2. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Leave a Reply

Your email address will not be published.