32.8 C
Skopje
Tuesday, July 16, 2024

Има тронка надеж за оваа нација, за Македонија: Сите со спектакуларна поддршка за херојот Марко

Марко Пејчиновски по неполни 5 часа во водите на Охридското езеро и поминати 11 километри и 840 метри, мораше да го прекине маратонот кај Градиште, поради силните болки во ногата.

Целта беше да се преплива таканаречениот триаголник Охрид – Св. Наумов – Струга – Охрид, а маратонот го посвети на лицата со ретки болести.

Минатата година тој го преплива Охридското езеро од Св. Наум до Охрид и стана најмладиот пливач кој го сторил тоа, ако се знае дека има доживеано инфаркт на коска на долни екстремитети.

Она што за прв пат воодушеви во Македонија е што немаше негативни коментари, напротив имаше крајно позитивни пораки кои покажаа сплотеност кај Македонецот.

Марко Пејчиновски по неполни 5 часа во водите на Охридското езеро и поминати 11 километри и 840 метри, мораше да го прекине маратонот кај Градиште, поради силните болки во ногата.

Целта беше да се преплива таканаречениот триаголник Охрид – Св. Наумов – Струга – Охрид, а маратонот го посвети на лицата со ретки болести.

Минатата година тој го преплива Охридското езеро од Св. Наум до Охрид и стана најмладиот пливач кој го сторил тоа, ако се знае дека има доживеано инфаркт на коска на долни екстремитети.

Она што за прв пат воодушеви во Македонија е што немаше негативни коментари, напротив имаше крајно позитивни пораки кои покажаа сплотеност кај Македонецот.

поврзани објави

Последни објави