Fri. Sep 22nd, 2023

Сакаме да бидеме добри, несудени, перфектно прецизни и супер свесни за нашите интимни делови. Но, знаете што? Нашите лекари би сакале да се придржуваме и до некои правила.

Во продолжение ќе ви прикажеме 5 навики кои гинеколозите би сакале да престанат да ги правиме. Ако за време на односи чувствувате повеќе болку отколку убавина, треба да се обратите кај вашиот лекар, со цел да навремено да спречите некои проблеми кои подоцна би можеле да бидат крајно поголеми.

Одење на теретана во испотена облека

Зафатени сте, а веднаш мора да започнете со вечерата или брзате негде да завршите некоја работа, а претходно сте испотени. Одите на теретана и вежбата во испотена облека. Немојте да правите такви работи. Жените веднаш треба да ги променат алиштата и со тоа да избегнат несакани инфекции.

Претпоставка дека тешко менструално крварење е нормално

Без оглед на годините и возраста, доколку сте близу до менопауза треба да се прегледат и да дознаете дали е потребна промена на тампонот или улошка, истите да се менуваат на два часа и сето тоа со цел да се избегне инцидент. Просечен губиток на крв во текот на целиот менструален циклус би требало да изнесува околу 80 милилитри.

Носење танга

Тангата е одличен изговор за да не носите огромна и неудобна долна облека. Но, докторите советуваат дека со носење танга може да се истегне и помодри кожата, да предизвика иритација, а тангата не секогаш дозволува да има и добра венталација. Без цирклуација на воздух, може да дојде до лесен развој на бактерии.

Верувате се што ќе прочитате на интернет

Дали кога имате одредени симптоми, прво што правите е пребарување на интернет за нив? Бидете внимателни од каде гледате совети, бидејќи во денешно време секој доставува свои мислења. Најдобро е да се советувате од докажани портали, но препорачливо е секогаш да посетите лекар.

Сами лекувајте она што мислите дека е инфекција

Многу жени купуваат прозиводи против инфекција уште при прво чувство на вагинални промени или чешење. Но, тоа не секогаш е инфекција, па доколку користите апчиња без дозвола од лекар, може само да ја влошите ситуацијата.

2 thought on “Жените упорно прават работи кои не се одобрени од гинеколог: Тоа може да ви наштети”
  1. Hellо there! Thіs is kind of off topic but I need sоme guidance froman established blog. Is it hard to set up your own blog?I’m not very tecһincal but I сan fіgure things out ρretty quick.I’m thinking about setting up my own but I’m not surewhere to start. Dо you have any ideas or suggestions?Many thanksHello, you did a great job. I will definitely dig in and personally recommend it to my friends. I am sure they will benefit from this site. Is this my first and ever first visit to your web page? I am amazed by the research you have done to create this genuine post awesome. I will point out that it helps a person make critical articles for sure. It looks like you’re doing a unique trick. Also, the contents are masterpieces. you did a great job on this! I wish you more articles

  2. I have read your article carefully and I agree with you very much. So, do you allow me to do this? I want to share your article link to my website: gateio

Leave a Reply

Your email address will not be published.