13.8 C
Skopje
Thursday, May 23, 2024
spot_img

Кои се најплатените работни места во САД за оние кои немаат диплома од факултет

За добра работа и убава плата некогаш не е доволна само факултетската диплома, а некогаш таа не е ни потребна. Во САД објавија податоци односно статистика поврзана со просечната плата во државата.

Резултатите покажуваат што можете да работите со високо образование, но и што можете да работите без завршено високо образование, како и колку ќе заработувате од истата работа.

Очекувано, највисоки плати имаат докторите на науки, но и тие кои се вработени во здравствениот сектор, специјалистите и хирурзите.

Овие 7 професии спаѓаат во категоријата во добро платени занимања во САД, за кои не ви е потребна диплома.

фото

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави