18.8 C
Skopje
Saturday, July 13, 2024

Кој ги учи нашите деца: Родители дознале дека наставничка е „главна“ на сајт за возрасни

Учителката е избркана од училиште во Куманово, заради објавување на експлицитни фотографии и видеа. Изгуглајте, Учителката од Куманово на сајт за возрасни. Со ваква порака од анонимен испраќач биле алармирани родителите на децата од паралелката 4-6 од основното училиште „Лазо Ангеловски“ од скопската населба Аеродром, објави ТВ Алфа.

Загрижените родители информираат дека таа веќе една година работела во училиштето како замена и дека оваа вест за нив е вистински шок пред почетокот на новата учебна година.

Родителите вознемирени и во паника се обратиле до директорот на училиштето Перо Арсеновски, а како што опишуваат, тој со дрзок тон им се обратил дека нема време да се занимава со тоа бидејќи во моментот го очекувал да пристигне градоначалникот на општината Аеродром, Златко Марин. Откако не наишле на разбирање кај Арсеновски, родителите веднаш се упатиле во Општина Аеродром, каде барале средба со градоначалникот Златко Марин.

Но, наместо со него, се сретнале со неговата секретарка, која според тврдењата на родителите била згрозена и ветила дека веднаш ќе го извести градоначалникот а потоа и родителите.
Додека биле во исчекување за тоа дали педагогот на 4-6 одделение ќе биде заменет со нов, еден од родителите која денеска своето дете го однел во училиште, бил пречекан од нова наставничка, која информирала дека од денеска таа ќе го превеземе раководењето со паралелката, а за тоа била известена пред половина час. Родителот ги информирал и останатите дека паралелака во која учат нивните деца има нов раководител.

Алфа побара став од директорот за скандалот кој ги потресе родителите на малолетните деца а тој ја демантираше ваквата афера и кусо одговори: Не знам за што зборувате, првпат слушам за вакво нешто.

Доставивме прашања и до општината Аеродром но оттаму не добивме одговор. Градоначалникот Златко Марин е недостапен за нашиот медиум, одговорите засега остануваат заклучени во фиоките на надлежните.

Нашиот медиум се обрати и до основното училиште „Кочо Рацин“ во Куманово, оттаму ја потврдија аферата за наставничката која на својот фејсбук профил објавувала експлицитни фотографии, кои од 2015 година почнале да се шират во јавноста, пропратени со видео за возрасни. И тогаш родителите реагирале за нејзина промена, по што наставничката сама си дала оставка.

Засега остануваат низа неодговорени прашања, дали и колку надлежните водат грижа за наставниот кадар кој работи со малолетни деца.

Извор: Алфа ТВ

поврзани објави

Последни објави