31.8 C
Skopje
Thursday, July 25, 2024

Во кои три градови во Македонија има најмногу педофили?

Министерството за внатрешни работи информираше дека во минатата 2016. година на територијата на Македонија биле извршени 28 полови напади врз деца.

Најмногу педофили се регистрирани во Битола, шест од шест различни сторители. Втор на листата е Скопје, со 5 полови напади од 4 личности, по што следува Гевгелија со 3 извршени дела од 3 различни сторители.

Во 2012. година во Македонија беше донесен закон, според кој се регистрираат, а подоцна се објавуваат и имињата и фотографиите на педофилите, но само оние против кои е донесена пресуда за тоа дело.

поврзани објави

Последни објави