6.8 C
Skopje
Tuesday, November 28, 2023

Албанскиот јазик изгласан за официјален јазик во ФФМ

На денешното редовно изборно собрание на ФФМ беше променет статутот на ФФМ со тоа што покрај македонскиот, за официјален јазик од денес ќе биде и албанскиот. Оваа одлука на сила стапува веднаш а истата одлука беше изгласана едногласно од 91 делегат, без никаква дискусија.

Покрај ова, како што информиравме и претходно, Илчо Ѓоргиевски останува на функцијата претседател на ФФМ во наредните четири години.

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -