30.8 C
Skopje
Saturday, June 15, 2024

ВИДЕО: Руската војска тестира нова техника на Арктикот

На Арктикот започна тестирањето на новиот тип на војна техника, соопшти заменик министерот за одбрана на Русија, генерал Димитриј Булгаков.

„ Специјалистите на главната оклопна управа при Министерството за одбрана на Русија и представниците на индустрискиот сектор денеска започнаа истражување и тестирање на нови и перспективни видови оружја, војни и специјални техники во арктички услови“, изјави тој.

По неговите зборови, во тек на маршот ќе биде оценета нова техника за решение за багери кој овозможуваат да во смрзнувачки температури ја осигура спремноста на возилата и војниците.
https://www.youtube.com/watch?v=FTbcvNFDjxU

Меѓудругото ќе се тестираат и моторни санки и специјални средства на гумите.

 

 

поврзани објави

Последни објави