Најмалку три луѓе загинаа, а четири се исчезнати кога спасувачки хеликоптер, во текот на тренажниот лет, се срушил на покриената планина со снег Хачибусе во средишниот дел на Јапонија.

Полицијата од Нагано соопштила дека три тела се извлечен од остатоците, веднаш биле пресесен во болница со друг хеликоптер, но таму само ја констатирале смртта.

Од полицијата тврдат дека и понатаму има луѓе под остатоците од хеликоптерот. Причини за падот на хеликоптерот не се познати, а истрагата е во тек. Како што е познато во хеликоптерот се наоѓале седум пожарникари, два пилоти и еден инжинер.