37.8 C
Skopje
Sunday, July 14, 2024

Судскиот совет го избра Јово Вангеловски за претседател на Врховниот суд

Судскиот совет во текот на денешниот ден го избра Јово Вангеловски за претседател на Врховниот суд. Вангеловски беше претседател пред четири години и по првиот мандат не се кандидираше за продолжување.

Покрај Вангеловски, како кандидати за функцијата претседател на Врховен суд беа и поранешната претседателка Лидија Неделкова, в.д. претседателката Снежана Бајлозова и судијката Беса Адеми.

Како претседател на Основниот суд Скопје 1 е назначен судијата Стојанче Рибарев.

поврзани објави

Последни објави