30.8 C
Skopje
Saturday, June 15, 2024

Руте: Турските санкции се непримерни, ние имаме повеќе причини да се лутиме

Премиерот на Холандија Марк Руте денеска изјави дека турските санкции против холандската Влада во текот на дипломатскиот судир меѓу двете земји „не се премногу лоши“, но се непримерени, бидејќи Холанѓаните имаат повеќе причини да се лутат.

„Од една страна сметам дека е бизарно Турција да зборува за санкции, кога ние имаме повеќе причини да се лутиме заради тоа што се случи за време на викендот“, изјави Руте.

Британските медиуми пренесуваат дека санкциите се од дипломатски каратер, но не вклучуваат никакви економски мерки.

поврзани објави

Последни објави