Sun. Oct 1st, 2023

Полицијата во шпанскиот град Суета упаци тројца нелегални миганти од Африка, кои се обидоа да влезат на териториајта на Шпанија по сосема неочекуван, но и опасен начин.

Во еден од случајте, уапсен беше млад маж, транспортиран во куфер. Според првичните информации потекнува од Габон. За негова (не)среќа, полицајците го откриле навреме, затоа што има силна потреба од медицинска помош. Неговиот транспортер била 22 годишна жена од Мароко.

Во другиот случај, полицијата уапци двајца мигранти, сокриени во задното седиште на автомобил, која била специјално изработена. Двајцата мигранти, маж и жена, исто така биле во тешка состојба, поради отежнато дишење.

By D.S

Leave a Reply

Your email address will not be published.