fbpx
16.8 C
Skopje

Се „надувале“ во фабрика за производство на BMW, и нанеле голема штета на компанијата

АКТУЕЛНО

Двајца работници во фабрика за производство на автомобили „BMW“ нанеле штета од околу 100.000 евра бидејќи заспале работејќи на движечлата лента, пренесува „Билд“

До инцидентот дошло кога двајцата работника за време на пузата одлучиле да уживаат „џоинт“ со синтетички примеси, што довело до неочекувана силна реакција која ги онеспособила во вршењето на работата и го стопирала производството на автомобилите на 40 минути.

Брзата помош морала да ги однесе двајцата техничари, кој биле по потекло од Полска. Кај едниот во крвта биле пронајдени алкохол, а кај другиот амфетамини пред користињето на „џоинт“.

Во овој објект инаку е дозволено конзумирање на алкохол, па пиво може да се купи и од автоматите, но не е дозволено во сите делови на фабриката, пренесуваат од „BMW“.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -