fbpx
33.8 C
Skopje

„Арсена“ од Гевгелија потсети на загадената вода во овој град

АКТУЕЛНО

Граѓанската иницијатива „Арсена“ од Гевгелија светскиот ден на водата го одбележа со доделување на пакети чиста вода на штанд поставен во центарот на градот.

Мотото на оваа акција беше „Здрава вода за здрав живот“, а целта беше да се актуелизира долгогодишниот проблем на гевгеличани со потребата од чиста вода за пиење, поради присуството на енормно високи концентрации на отровниот металоид арсен во водите од градскиот водовод.

„Ова што се случува со водата во Гевгелија е трагично и неодговорно. Сите сакаме чиста вода и сите заслужуваме да ја имаме дома како корисници на јавниот водоводен систем. Но, работите се надвор од секаква контрола на локалните власти. Изгледа, сиве овие години, поважан им беше мирниот мандат и бенефициите од мандатот, наместо задоволување на потребите на граѓаните за чиста вода“, изјавија од „Арсена“.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -