37.8 C
Skopje
Sunday, July 14, 2024

Eве кои пензионери од следната недела ќе добијат финасиски додаток од државата

Мерките што ги преземаме даваат резултат. Кажавме дека до крајот на годината ќе ја завршиме на висина со скоро исто ниво на инфлација како што имавме и пред кризата. 3.5% последната инфлација, последниот месец“ рече вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи во „Утрински печат“.

Тој додаде дека минатата година во октомври инфлацијата беше 19.8 отсто, со што намалувањето на само 3,5 е сериозно.

поврзани објави

Последни објави