10.8 C
Skopje
Saturday, February 24, 2024

Љубчо Георгиевски распали по одредени структури од Бугарија: Со ветото не вративте педесет години назад!

Љубчо Георгиевски во најновиот фејсбук статус распали по Бугарија:

По раекцијата на моето интервју за Коридор 8 можам да кажам:
1.На некои кругови во Бугарија им е поважно да
Остане ветото отколку некој да зборува за општата историја.
2.Ветото е одлука со која е направен најголемата емоционална штета кај македонците према Бугарија после нејзиното учество во балканските поделби.Ветото дојде во момент кога односите беа најтопли и добри.
Ветото ги врати пеесет години наназад односите мегу двете држави и отвори дупка која пршајне е кога ке биде поплнета.
3.Тезата дека никој во Бугарија не го оспорува современиот македонски идентитет само историјата е проблем е празна фраза.
4.Ветото ги отвори вратитете на невидена доброволна србизација на македонското општество.
5.Дека патернализмот,аргонцијата и нарцизмот кој доага од некои кругови во Бг се главен проблем во нашите односи од времето на “Стамболвштината во Македонија….”
6.Станува јасно зошто многу македонски бугарофили до пред некое време сега се претворени во тврди антибугари

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -