16.8 C
Skopje
Tuesday, April 16, 2024
Платено политичко рекламирање

Спасовски во Крива Паланка по повод традиционалната културна манифестација „Невестинско поклонение на Свети Теодор Тирон 2024”

Денеска заедно со граѓаните сум во Конопница, Крива Паланка – Град на културата за 2024, по повод традиционалната културна манифестација „Невестинско поклонение на Свети Теодор Тирон 2024”

Традицијата го негува пост-свадбениот обичај на поклонение на невестите венчани помеѓу две Тодорови саботи и нивните свекрви, оддавајќи почит кон светецот во надеж за род.

Ги почитуваме вредностите што не’ обединуваат и одликуваат како Македонци и кои го унапредуваат нашето општество.

За многу години!

поврзани објави

- Advertisement -

Последни објави