fbpx
17.8 C
Skopje

ВИДЕО: Лекција како да го спасите својот живот при гушење

АКТУЕЛНО

Џеф Рехмар од Колорадо е медицинско лице и пожарникар кој повеќе од 20 години е во оваа област, па често има потреба да укаже прва помош на повредени лица.

Покрај ова, тој е инструктор за пружање прва помош, па измислил и одличен алтернативен зафат, со кој можете да си го спасите животот доколку се гушите и нема кој да ви помогне.

Добро познат е Хајмлиховиот зафат кој се изведува врз лице додека се гуши, но што доколку сте сам? Погледнете го видеото и научете како сами да си го спасите животот.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -