15.8 C
Skopje
Monday, May 27, 2024
spot_img

И мажите глумат оргазам – зошто?

Во истражување спроведено од магазинот „Sexual and Relationship Therapy“ било поставено прашањето колку често и поради која причина мажите глумат оргазам, прашање на кое учествувале 458 мажи помеѓу 18 и 29 години.

Повеќе од половина или 230 од мажите истакнале дека барем еднаш во последните четири месеци глумеле оргазам, а тоа го прават речиси секој четврт пат кога имаат секс.

Според дел од одговорите, тие глумат оргазам од повеќе причини:
-Партнерката недоволно секусално ги привлекува
-Бидејќи не се расположени за секс
-За да не ги повредат чувствата на партнерката
-Поради огромното количество на алкохол кое го конзумирале пред сексот
-Поради претходно лошо секусално искуство

И ако митот е дека жените глумат оргазам, тогаш со ова истражување и дефинитивно се потврдува – и мажите глумат оргазам.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави