12.8 C
Skopje
Monday, May 27, 2024
spot_img

Македонија е земја лидер во регионот во реализација на #ИПАРД 2 програмата, со над 2.100 реализирани договори и искористени скоро 100% од средствата, односно 59,7 милиони евра

Од срце, топло и домаќински сме пречекани од фамилијата Шерифови, земјоделци од село Дорфулија, Лозово. Добитници на два трактори преку #ИПАРД и преку Националната програма вредно си ја работат земјата со тутун, житарки и луцерка.

Земјоделците денес повторно имаат довреба во институциите. Знаат дека со нас како министерство добиваат фер и еднаква шанса.

Македонија е земја лидер во регионот во реализација на #ИПАРД 2 програмата, со над 2.100 реализирани договори и искористени скоро 100% од средствата, односно 59,7 милиони евра.

Европа нуди еднакви шанси за секој, затоа сигурно чекориме по европскиот пат, за подобра иднина за сите.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави