fbpx
28.8 C
Skopje

ФОТО: Книгата за Македонија и ВМРО која беше забранета се продава за неверојатни 9.500 долари

АКТУЕЛНО

Книгата „Албум Алманах Македонија“ која датира од 1931 година и за која се тврди дека е историска книга за Внатрешна македонска револуционерна организација и Македонија може да ја купите на онлајн продавницата „eBay“ за неверојатни 9.500 долари.

Во периодот од 1994. до 1989. година книгата била забранета, а сите нејзини копии биле конфискувани и уништувани. Инаку, книгата е испишана на 1.000 страни и има околу 3.500 фотографии.

Оваа книга е само една од многуте национални и историски богатства на Македонија, кои се продаваат ширум светот, но државата нема слух истите да ги врати во државата.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -