Sun. Oct 1st, 2023

Утрото во 5:40 часот при пасошка контрола било утврдено дека С.М. (25) од Тетово е евидентиран со мерка „А“, односно дека има наредба за негово апсење. Патникот бил лишен од слобода и веќе во 9:30 часот истото утро бил предаден на понатамошна процедура кај припадниците на СВР Скопје.

Попладнето во 12:30 часот, исто така при пасошка контрола било легитимирано лице обележено со мерка „А“. Се работи за М.Љ. (32) од скопски Илинден. Лицето било лишено од слобода и предадено во ПС Петровец на понатамошна постапка.

By D.S

Leave a Reply

Your email address will not be published.