fbpx
29.8 C
Skopje

Во МАНУ научна конференција „Библијата и книжевноста“

АКТУЕЛНО

Научна конференција на тема „Библијата и книжевноста“ ќе се одржи денеска и утре во Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ).

На отворањето на конференцијата ќе се обратат претседателот на МАНУ Таки Фити и академик Катица Ќулавкова, раководител на проектот „Методи на книжевната херменевтика“.

Меѓу учесниците на конференцијата се претставници од Модлин колеџот и Факултетот по англиска книжевност при Универзитетот „Оксфорд“, Православниот богословски факултет „Свети Климент Охридски“, Институтот за филозофија при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, Балканскиот институт за вера и култура.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -