fbpx
29.8 C
Skopje

10 остроумни цитати за животот од познати личности

АКТУЕЛНО

“Глупаво е да правиш планови за целиот свој живот, откако не си господар дури на утрешниот ден.”

Луциј Анеи Сенека

“Секој живот, добро изживеан, е долг живот.”

Леонардо да Винчи

“Во животот е како во граматиката – исклучоците се повеќе од правилата.”

Тристан Бернард

“Живеј го секој ден како сеедно ти е последен, бидејќи порано или подоцна ќе се покаже дека си бил во право.”

Реј Чарлс

“Животот во најголем дел е она што се случува некаде на друго место.“

Керол кабелски

“Животот е она што се случува додека вие размислувате и правите други планови.”

Џон Ленон

“Животот не е ништо друго освен движење, транзиција од форма во форма постојано неуморно претворање, уривање и создавање, наредни едно по друго и произлегувајќи едно од друго.”

Д. И. Писарев

“Животот кој добиваме не е краток, а ние сами го правиме таков.”

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -