fbpx
19.8 C
Skopje

Правилата на животот според индијански водачи

АКТУЕЛНО

Добриот човек гледа добри знаци.

Татковината е таму каде што се чувствувате добро.

Детето е гостин во домот твој – нахрани го, поучи и го пушти.

Сè на овој свет има своја песна.

Во душата нема да има виножито, ако во очите немаше солзи.

Смрт нема. Постои само транзиција помеѓу два света.

Животот тече внатре кон надвор. Следејќи ја оваа мисла, ти сам ќе станеш вистина.

Сè на земјата има своја цел. Секоја болест има лек, секој човек – намена.

Дури мртвата риба може да плива низводно.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -