Mon. Oct 2nd, 2023

Покрај поројните врнежи од снег што ја зафатија Европа, утрово на територијата на Европа и Балканот се почувствувани неколку земјотреси.

Во раните утрински часови, во Турција се регистрирани повеќе потреси на земјиштето, а земјотрес бил регистриран и во соседна Албанија.

Најсилниот земјотрес бил почувствуван на територијата на Нов Зеланд со јачина од 4,5 степени по Рихтер.

By D.S

Leave a Reply

Your email address will not be published.