fbpx
6.8 C
Skopje

Зошто жените стенкаат за време на секс?

АКТУЕЛНО

Колку испуштањето звуци на задоволство односно стенкањето на жените ги возбудува партнерите?

Една од најчестите причини за стенкање на жените за време на сексот е поради тоа што стенкањето е нивен автоматски одговор на задоволство. Но, има и такви кои стенкаат кога нешто ги боли, како резултат на тоа што нивниот партнер бил малку погруб од вообичаено.

Стенкањето и испуштањето на нежни звуци може да биде дополнителна причина за „враќање во игра“ на партнерот.

Некои мажи толку многу се возбудуваат од сексуални звуци што можат да го постигнат сексуалното задоволство значително побрзо ако го слушаат она што го сакаат. Сексот некогаш знае да трае со часови, а стенкањето е одличен начин за да се забрза сексуалната игра.

Истовремено, доколку партнерите се премногу возбудени, стенкањето и тонот кој го испушта партнерката можат да ги успорат работите, за партнерот да не заврши прерано.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -