fbpx
15.8 C
Skopje

Мартин Лутер Кинг за времињата кои носат предизвици

АКТУЕЛНО

Вистинската вредност на човекот не се мери во моментите на удобност и благосостојба, туку во времињата кои носат предизвици и контроверзии.“

Без разлика дали се работи за движењето за права на црната раса или заштитата на мажите и жените од ЛГБТ заедницата, нашето општество е соочено со предизвици и контроверзии. Застанете во одбрана на тие што немаат право на глас. Дигнете го гласот за оние кои се плашат да зборуваат.

Мартин Лутер Кинг – афроамерикански баптистички свештеник, борец за граѓански права и добитник на Нобеловата награда за мир. Тој е еден од најзначајните личности во поновата историја на САДи се смета за еден од највлијателните поборници на ненасилството, а многу луѓе ширум светот го почитуваат како херој, миротворец и маченик.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -