fbpx
2.3 C
Skopje

Средба на Спасовски со делегација на Меѓународната организација за миграции

АКТУЕЛНО

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска одржа работна средба со Регионалниот координатор на Меѓународната организација за миграции (ИОМ) за Западен Балкан г-дин Питер Ван Дер Ауверарет и со шефот на Канцеларијата на ИОМ во Скопје г-ѓа Соња Божиновска-Петрушевска.

Претставниците на ИОМ му го честитаа изборот на министерот Спасовски и изразија подготвеност да му помогнат на Министерството за внатрешни работи во периодот што следи, имајќи го во вид фактот дека оваа организација и до сега обезбеди значителна поддршка за МВР, особено во текот на мигрантската криза, преку опремување на прифатните центри и обезбедување на опрема за регистрирање на мигрантите.

Министерот Спасовски се заблагодари за досегашната соработка и истакна дека многу ја почитува поддршката што ИОМ и Европската унија ја даваат на МВР, особено во делот на граничната полиција. Ваквата поддршка е значајна не само за успешно справување со миграциската криза, туку и за создавање на еден нов и современ пристап за обезбедување на државните граници.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -