fbpx
-4.2 C
Skopje

Љубе Бошковски со поддршка за договорот со Бугарија

АКТУЕЛНО

Ценејќи ги долгогодишните стратешки приоритети, движејќи се по линијата на европската и евроатлантската перспектива за Република Македонија.

Сметам дека договорот со Бугарија, придонесува за еден од најважните Балкански предизвици, после долго време, да биде совладан.

Движејќи се во духот на соработка сакам да изразам целосна поддршка кон, заложбите на договорот со Бугарија.

Живееме во време на обединета Европа и затоа се несфатливи тендециите кои не враќаат во мрачните времиња на комунизмот каде што Бугарија мораше да се прикажува како наш непријател.

На кого му е потребен договор за пријателство со Република Бугарија и бугарскиот народ ако не на мојот македонски народ и на мојата Македонија.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -