fbpx
-2.2 C
Skopje

Георгиевски: Зошто српските политичари одбиваат заедничка прослава на вториот Илинден – АСНОМ?

АКТУЕЛНО

Поминаа дваесет и седум години како српските политичари од сите идеологии одбиваат да го прослават вториот Илинден-АСНОМ заедно со македонските. Настан од заедничката југословенска историја.

Никој од македонските историчари, колумнисти и вмровски експерти не гледа задна намера во ваквото однесување.
Единствено ги заинтересира поделбата од балканските војни и окупацијата од првата светска војна, а ВМРО-ДПМНЕ тоа без проблем го овозможи. Ова заедничка мрачна историја никому не му пречеше, напиша Љубчо Георгиевски на својата фејсбук фан страна.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -