Sun. Oct 1st, 2023

Речиси секој од нас имал моменти кога после сескуалниот одност, наместо среќа и задоволство да почувствува разочарување. Па затоа тоа да не ви се случи ќе ви ги препорачаме сите основни правила за секс, кој треба да ги избегнувате.

1. Секс со погрешната личност
Доколку не сте во врска, а сте во потрага на авантура, немојте да го земате сексот „здраво за готово“. Но доколку се најдете во таква ситуација, убаво размислете дали предстојната „бурна“ ноќ ќе сакате утредента да ја има во важата меморија и да ја задржите. Овој секс е најчесто под дејство на алкохол. Ако планирате да имате секс со непознат, со добар пријател, со шефот или со некој друг, размислете дали сето тоа на крај ќе ви се исплати.

2. Секс на сила
Доколку имате секс само со цел да ги задоволите потребите на вашиот партнер или да ја исполните вашата брачна должност, тоа е потполно погрешно. Слободно кажете му на вашиот партнер дека немате желба и немојте да тагувате поради тоа. Ќе дојде момент кога ќе бидете спремни за акција. Секс на брзина е идеален во моменти на страст, но никако под притисок.

3. Секс во момент кога сакате да правите нешто

Обидете се да го избегнете сексот во кого нема да бидете сконцентрирани на уживањето, туку мислите ќе ви летаат на друго место. Доколку нешто ве мачи или имате други проблеми за кои размислувате, не се обидувајте да започнете сексуален чин. Во тој момент вашите чувства и мозок нема да бидат на иста бранова должина, па така уживањето ќе изостане.

By D.S

Leave a Reply

Your email address will not be published.