35.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

Велосипедист со пеење ги тргна пешаците од патеката: Реакцијата на луѓето е неверојатна (ВИДЕО)

Велосипедист од Њујорк се послужи со најубавиот круг, па преку мостот од Бруклин кон Менхетен, со пеење си обезбеди поминување на велосипедската стаза.

Наместо да свири, вика или дури и да пцуе, овој велосипедист покажа најдобар начин како љубезно да ги тргнете пешаците од стазата за велосипедисти. И не само дека не се налутија, туку повеќето и со насмевка гледаа.

Можеби во корист му одеше и фактот што убаво пее, но со едноставната реченица која човекот ја испеа „не одете во велосипедската патека и можете ли да се поместите“ направи без стрес многу брзо да го помине мостот, за кој ви треба околу половина час одење, а скоро исто толку и со велосипед, затоа што туристи и пешаци на овој мост има премногу, па поради гужвите правилата често не се почитуваат.

Во секој случај, со пеење и убав збор често добиваме многу повеќе отколку кога сме нервозни, само потребно е себеси на тоа да се потсетиме од време на време.

поврзани објави

Последни објави