Fri. Sep 22nd, 2023

Со заминувањето на Барак Обама и пристигнувањето на Доналд Трамп на позицијата претседател на САД, ќе се сменат и многу политики ширум светот, прв пример за тоа е Унгарија.

Заменик претседателот на владечката партија, Силарид Немет истакна дека власта ќе започне со борба против невладините организации, кои финансиски имаат поддршка од Џорџ Сорос.

Немет е заменик на примиерот Виктор Орбан, кој беше првиот европски претседател кој јавно му даде поддршка на Доналд Трамп во текот на кампањата, додека Хилари Клинтон се уште имаше поголеми шанси за победа.

By kiko

Leave a Reply

Your email address will not be published.