Mon. Oct 2nd, 2023

Во последните неколку години се погласно се зборува за глобалното затоплување како голем светски проблем, но во пракса тоа не изгледа така.

Како Македонија, така и поширокиот регион на стартот на 2017 година е зафатен од голем студ кој е проследен со обилни врнежи на снег.

Еден интересен податок кој говори дека во пракса сме далеку од глобално затоплување е тоа што минатата, 2016 година, на денешен ден 11. јануари во Белград биле измерени 19 целзиусови степени, додеке денес, една година подоцна температурата е пониска за 22 степен, односно -3.

 

By s.s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.