35.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

Убави вести за луѓето кои постојано се грижат за нешто

Убави вести за луѓето кои секогаш се грижат за нешто. Личностите кои се склони кон грижа, најчесто водат сметка за минатото и за иднината, но и за деталите, карактеристики кои ги издвојуваат од толпата.

Научниците сметаат дека тие имаат повисоко ниво на интелигенција токму заради тоа. Додека голем дел од околината, загриженоста за професијата и пријателите ја сметаат за маана, заради недостаок на самодоверба, луѓето кои го прават тоа, всушност се подобри во учење од грешките во минатото, но и и подготовка за тешкотиите во иднина кои им претстојат.

Истражувачите неодамна открија дека луѓето кои постојано имаат некакви маки, имаат и способност да сфатат побрзо кога некој ги каже, да забележат опасност и закана и слични ситуации каде на останатите би им било потребно повеќе време.

Во анкетата учествувале 100 студенти од Универзитетот Макјуан ги покажале овие карактеристики, а секако биле бирани по профилот на личност кој го поседуваат. Резултатите покажале дека загриженоста оди заедно со повисоко ниво на интелигенција.

 

Hybread.mk

поврзани објави

Последни објави