30.8 C
Skopje
Thursday, June 20, 2024

Ова е првото вработено куче на аеродром, а извршува исклучително сериозна работа! (ВИДЕО)

Овој човек работи на аеродром и одлучи и својот домашен миленик да го вработи. Тој се занимава со контрола на дивите животни, а сега во тоа му помага и неговото куче, кое е задолжено да ги истерува животните од пистата.

Ова е единствениот аердром на кој проблемот со животните ги решава друго животно. Тој има посебна опрема и заштита која му ја олеснува работата. Неговиот сопственик истакна дека е среќен што ја извршува оваа работа со својот најверен пријател – кучето.

поврзани објави

Последни објави