21.8 C
Skopje
Tuesday, July 23, 2024

Додека ние се смрзнуваме, во Австралија се ,,пржат” на неиздржливи +46°C

Жештината во Австралија е толку голема што во јавноста е издадено предупредување да се избегнуват физички активности и подолги излегување во текот на периодот на жештината. Предупредување се издавa и за бремените жени и постарите луѓе.

Метереолошкиот завод предвидува дека во Австралија температурите би дошле до дури 46 степени.

Во Сиднеј е забрането палење на оган на отворено, а на сите кој планирале да се разладуваат на плажите се предупредуваат дека можат да се соочат со вроглавици и главоболки.

 

поврзани објави

Последни објави