Mon. Oct 2nd, 2023
 Убав пример ни пристига од далечна Австралија каде што надлежните кога ќе решат нешто да прават, тоа го прават во вистинска смисла на зборот.
Во следното видео снимено со дрон  кое го имаат погледната над 14 милиони луѓе и лајкувана 94.000 гледачи, а е споделено 362.000 пати се гледа како екстремно брзо се гради патен правец.

 

https://www.youtube.com/watch?v=M9F_jSOyo6g

Од почеток до реализација, односно од пробивање на патот па се до асфалтирање и пуштање во употреба тамошните власти и секако компанијата што го градеше помина само два дена и тоа за патен правец од 5 километри.

Убав пример и поучен кој треба да го погледнат нашите надлежи и владата како може да се изгради пат ако се сака во краток период, а не се се влечи со години.

By s.s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.