27.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

Oва се најиновативните светски компании

Овогодишната листа е навистина глобална, 34 компании се од САД, 10 се од европскиот а 6 од  азискиот континент. Овој микс представува значаен чекор во инвоативноста во однос на САД кој зазимаат 68% од топ листата.

Аppple, Google, Tesla i Microsoft ги задржаа првите четири места на ранг листата. Аmazon се искачи на 5то место. Netflix i Facebook се приклучија во топ 10 за прв пат.

The Boston Consulting спродведе анкета од над 1500 извршни директори задолжени за иновации во цела земја и различни индустрии. Ова рангирање се пресметува уште од 2004 година.

 

 

поврзани објави

Последни објави