fbpx
11.8 C
Skopje

По изјавата на Зоран Заев и прва реакција

АКТУЕЛНО

Доколку Македонија влезе во НАТО или пред влезот ,Русија нормално со жесток вокабулар би се спротиставувала.И толку.Па тоа им е нив работата,да се спортиставуваат на било какво ширење на НАТО пактот.Што се однесува до тоа дали би спремале атентатн врз Заев-Мислам дека НЕ.А,зошто Русите би спремале атентат врз Заев кога доколку тоа се случи Македонија одма би влегла во НАТО пактот.Народот во Македонија 80% е за влез на земјата во НАТО ,тоа е негова желба ,а Заев е само политичар кој треба да ја исполни таа желба.Не би сакал да кажам дека тие тоа што му го рекле на Заев се далеку од реалноста но Заев има можна закана по безбедноста од внатре како приоритет.И недај боже нешто да се случи прстите би биле вперени во Русија.Оваа игра ги надминува капацитетите на советниците на Заев веројатно и се работи за грешни заклучоци.Не би се играл со вакви сериозни работи

Пишува: Даме Чкатроски

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -