fbpx
5.8 C
Skopje

Нова Година во Европа: каде?

АКТУЕЛНО

Ви омразна ли да ги гледате истите лица секоја Нова година? Сакате ли да видите нови пејзажи, нови култури, да се запознаете и да сретнете нови луѓе?

Со сигурност не сте единствените. Во последните години се повеќе луѓе ги користат промоциите на авиокомпаниите и значително – по разумните новогодишни пакети на хотелите во странство, за да си поминат пријатно, но пред се и различно.

Ако имате среќа да заминете на топлите и егзотични дестинации, кои стануваат се по-модерни за тие, кои не сакаат скијање, испратете поздрави на палмите и плажата од нас.

Ако пак не можете да одделите буџет и две недели за далечно патување, но сепак ви се патува, што чекате? Европа е многу убава и интересна, а местата, на кои можете да си ја честитате Новата година се голем број. Ако ги разгледувате понудите онлајн, се уште ќе најде активни, кои изгледаат доста примамливо.

Еве ги и нашите предлози за добри дестинации на Нова Година во Европа.

Лондон, Великабританија. Каде? Насекаде! Зошто? Лондон е многу специјален град во преквечерието на Нова година. Улиците се осветени а луѓето во целата метропола прават се што е возможно, за да ја направат новата година во Лондон незаборавна. Затоа соберете ги блиските, вашите пријатели или семејство и заминете во Лондон за да наздравите за 2018 г. На полноќ на 31 декември, градоначалникот на Лондон и брендот Уницеф ќе организираат пиротехники и ќе овозможат лондонското ноќно небо да пламне во светлина и цветови. Лондон продолжува да ја празнува и новогодишната парада, која оваа година ја одбележува 30-тата годишнина. Ќе учевствуваат повеќе од 8. 500 исполнители, од повеќе од 20 држави од сите краишта на светот, како и од сите лондонски квартали.
Прага, Чешка. Каде? Градините Letna’ Зошто? Прага се смета за еден од најубавите градови во светот. Ја нарекуваат златниот град, градот на сто духови, короната на светот…

Прага 

Берлин, Германија. Каде? При Бранденбургската врата Зошто? Берлин ја празнува Нова година со стил – околу еден милион луѓе се собираат да празнуваат пред Бранденбургската врата во 2016 г. Сите традиционални забави се тука – преку два километри сцени, шатори за забави, програми за светло и ласерско шоу, како и храна и пијалоци. Спектакуларниот огномет започнува на полноќ, како и на радоста меѓу Берлинерите и гостите. И забавите продолжуваат се до утринските часови!

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -