30.8 C
Skopje
Thursday, July 25, 2024

Вардар се излеа кај Владата

Утрово реката Вардар се излеа од своето корито во центарот на Скопје. Од Центарот за управување со кризи, известуваат дека изминативе 24 часа на територијата на Република Македонија новите врнежи од дожд ги зголемија водостоите на сите реки во земјата, а особено покачување се бележи кај реките од западниот дел на земјата. Според податоците од терен најголеми промени на водостојот се бележат на рекатаРадика-Бошков Мост, реката Сатеска – Ботун, реката Вардар – Јегуновце. Според најавата на УХМР не севочекуваат обилни врнежи од дожд. 

поврзани објави

Последни објави