fbpx
12.8 C
Skopje

Форум „Депонии: Каде и кога?“

АКТУЕЛНО

Во организација на Цивика Мобилитас денеска во Тетово ќе се одржи регионален форум насловен „Депонии: Каде и кога?“, на кој што ќе се актуелизира проблемот со депониите и изнаоѓање решение за нив.

На форумот ќе се обратат градоналачниците на Тетово, Гостивар, Струга, Јегуновце, Желино, Теута Арифи, Арбен Таравари, Рамиз Мерко, Дарко Блажески и Бљерим Сејди.

Во Македонија има 54 комунални депонии, кои ги загадуваат подземните води, почвата и воздухот, а експертите проценуваат дека 16 депонии се со висок, 16 со среден, а 19 со низок ризик за животната средина.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -