35.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

Наместо да преживее, ќе помогне ли државата ДА ЖИВЕЕ бездомникот чичко Јован?

Денес одејќи накај работа ме сопре чичко Јован,ми побара од мојот тел. да се јавам кај некого, на кој му кажа дека престојната вечер ја преживеал. Чичко Јован е бездомник, неговото “престојување” е радиусот универзална сала, градска библиотека “Браќа Миладиновци” и пазарот “Буњаковец”. Ми се пожали дека прифатниот центар не функционира,а и тие неколку пати што бил таму, ги поминал во страв по неговата безбедност затоа што бил во иста просторија со наркомани и алкохоличари. Се надевам дека државата нема да дозволи еден човек да почине од студ.

ФБ СТАТУС

Денес одејќи накај работа ме сопре чичко Јован,ми побара од мојот тел. да се јавам кај некого, на кој му кажа дека…

Posted by Trajkovski Sashko on Wednesday, December 6, 2017

поврзани објави

Последни објави