35.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

Касами за РСЕ: Власта да го расветли криминалот на претходната гарнитура, без да ја толерира ДУИ

Лидерот на БЕСА Биљал Касами за Радио Слободна Европа изјави дека новата владеачка гарнитура треба докрај да ги расветли случувањата со индициите за криминал на претходната влада, без да ги толерира одредени поединци во ДУИ.
-Кога премиерот би бил одлучен да расчисти со сето тоа што и се случи на Македонија во претходните 10 години сигурно дека може да се стави под знак прашалник учеството на ДУИ во постојната владина коалиција. Кога тоа би дошло во прашање како последица на одлучноста на премиерот, сигурно дека и ние би ја разгледале нашата позиција и би помогнале и би биле поактивно вклучени во некои разговори за да бидеме дел од власта без да калкулираме какви позиции во идната власт ќе ни припаднат – рече лидерот на БЕСА.

поврзани објави

Последни објави