fbpx
6.8 C
Skopje

Бугарија ќе ги плаќа лековите без алтернатива за болните од рак

АКТУЕЛНО

Секој лек за пациенти со рак без алтернатива што не е покриен од страна на Фондот за здравство ќе го плати Министерството за здравство. Ова го изјави бугарскиот министер за здравство Кирил Ананиев, со што побара ублажување на мораториумот за нови лекови, усвоен од пратениците. Министерството за здравство ќе ги плаќа лекарствата за заболените од рак, но со една напомена. ќе биде формирана комисија од експерти, која го истражува секој случај поединечно, станува јасно од зборовите на министерот Ананиев.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -